Hopp til innhold

Vaskemaskinen er reparert

Den minste vaskemaskinen ble reparert i går og skal nå fungere som normalt.

Som tidligere nevnt, skyldes slitasjen på hovedlageret at maskinen lastes for tungt eller at det brukes for mye vaskemiddel.

Reparasjonen av maskinen kostet kr 12 375,-. I 2015 og 2016 hadde vi også store utgifter til reparasjoner av vaskemaskinene. Inntekten fra vaskeriet er på ca. kr 14 000 i året og dekker altså knapt kostnader forbundet med reparasjoner, vedlikehold og bruk av strøm. Dersom vi fortsetter å ha store utgifter på vaskeriet, vil prisen pr vask bli satt opp.

Til brukerne av vaskeriet:

  • Vennligst ikke for mye tøy i maskinen. Vaskekapasiteten er på 6 kg tørt tøy for hver av maskinen. Som tommelfingerregel bør det være minst 10-15 cm klaring mellom tørt tøy og trommelen.
  • Vennligst ikke overdoser med vaskemiddel. Bruk kun den mengden som angis av vaskemiddelprodusenten. Vannet i Oslo er bløtt. Er det vaskemiddelrester i kammeret for vaskemiddel, er det vanligvis tegn på at du har brukt for mye.
  • Det er også fint om brukerne av vaskeriet sørger for at kammeret for vaske- og skyllemiddel holdes rent.